Kapel Onze-Lieve-Vrouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel Onze-Lieve-Vrouw

Beschrijving

Rechthoekig gebouwtje van bak- en zandsteen onder zadeldak (kunstleien), ingeplant op de driesprong bij de Langestraat, en getuigend van de overgang van neoclassicistische naar neogotische stijl. Vervlakte gevelsteen met onleesbaar geworden tekst en jaartal 18.. (vermoedelijk tweede helft 19de eeuw) ingemetseld onder de geprofileerde blinde spitsboog die de koormuur markeert. Korte zandstenen plint; spitsboogdeur afgewerkt met smalle negblokken en een halfronde druiplijst steunend op een kordonlijst die over alle gevels heen wordt doorgetrokken; waaier met ijzeren roedeverdeling. Kleine houten windborden met afgeknotte spits.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne