Hoeve Celenshof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Celenshof

Beschrijving

"Celenshof", volgens de eigenaar van circa 1775. Op de Ferrariskaart, opgemaakt in de periode 1771-1777, is er nog geen aanduiding van gebouwen. Benaming naar de eigenaars, die de hoeve reeds meer dan twee eeuwen bewonen. Bij de bouw van een nieuwe woning in 1971 werd de oude hoeve volledig aangepast tot bedrijfsgebouw.

Langgestrekte hoeve bestaande uit de woning met onregelmatige travee-indeling, vrij recent ten dele gewijzigd, en aansluitend bedrijfsgedeelte, eertijds in leem- en vakwerkbouw, heden volledig versteend.

Verankerde baksteenbouw onder afgewolfd zadeldak (nok parallel aan de straat, kunstleien en mechanische pannen). Woongedeelte met zuidgevel van anderhalve bouwlaag; rechthoekige vensters, op de begane grond beluikt en op arduinen onderdorpel; eenvoudig traditioneel korfboogdeurtje met bakstenen imposten, sluitsteen en waterlijstje; westelijke zijtuitgevel met aandak, muurvlechtingen en schouderstukken. Achtergevel met aangepaste vensters en rondboogdeurtje. Ten dele gedichte stalpoort en rechthoekige schuurpoorten. Volledig vernieuwde oostgevel.

• Gegevens verstrekt door de eigenaar.