Hoeve in U-vorm

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve in U-vorm

Beschrijving

Te midden van weiland gelegen 19de eeuws hoevecomplex met U-vormig ingeplante bestanddelen: woning, opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, aan straatzijde (nok parallel aan de straat); latere schuur (nok parallel aan de straat) ten westen, ingetekend op het kadaster in 1896 en "karrenkot" (nok loodrecht op de straat) als verbinding tussen beide.

Verankerde baksteenbouw onder zadel- en schilddaken (pannen). Woning met lijstgevel, vier traveeën en één bouwlaag, met opkamer in linker deel; rechthoekige muuropeningen met bewaard houtwerk onder houten latei; aflijnende baksteenfries. Schuur met uitgespaarde zuidwesthoek.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Herselt, 1896/9.