Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen rondom een geplaveide binnenplaats. Boerenwoning en stallen opklimmend tot circa 1800 en langsschuur gedateerd 1893. Overluifelde inrijpoort onder houten latei. Ertegenover, boerenhuis van acht traveeën met verhoogde begane grond en afgedekt met een zadeldak (pannen) op modillons; gecementeerde en beschilderde gevel voorzien van rechthoekige vensters en deur in arduinen omlijstingen met sponning. Stallen van baksteen afgewerkt met vlechtingen, zonder noemenswaardigheden. Langsschuur met bouwjaar aangegeven op een gevelsteen boven de poort onder houten latei met bakstenen rondboog.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne