Parochiekerk Sint-Niklaas

Beschrijving

Classicistische parochiekerk gedateerd 17 AN 81 door middel van gesinterde bakstenen in de zuid- en noordgevel. De plattegrond ontvouwt een ingebouwde westtoren, een driebeukig hallenschip van zes traveeën, en een vierkant koor met sacristie onder lessenaarsdak tegen de rechte sluiting.

Het opschrift onderaan de toren "F. Moens Pastoor/ Ch. De Maeght en Gve Vanden Bemden Bouwmeesters/ J.B. en J.F. Raemdonck Aannemers/ 1904" dateert de toevoeging, in dezelfde stijl, van de westelijke traveeën en de toren. Heden (1973) is herstel van de toren en helaas volledige ontpleistering van het interieur aan de gang.

Mobilair. Voorlopig weggehaald.

• LEURS C., Nota's over West-Brabantse kerken, in Eigen Schoon en de Brabander, XXXVI, 1953, p. 317-319.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne