Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen uit de 19de eeuw, gegroepeerd rondom de geplaveide binnenplaats. Inrijpoort opgenomen in een dienstgebouw, met in de gevel ingewerkte Onze-Lieve-Vrouwekapel.

Boerenhuis met anderhalve verdieping en zeven traveeën onder een afgesnuit zadeldak (kunstleien) met klokkenruiter. Verhoogde begane grond voorzien van beluikte rechthoekige vensters met lekdrempels en halfradvensters met houten diefijzers op de zolder arduinen deuromlijsting met bouwopschrift op de bovendorpel "FVDR 1831 MDV" en uitgesneden deurwaaier.

Aanhorigheden voorzien van arduinen staldeuren en ten noordwesten een aandak met vlechtingen.

Tegenover de woning, langsschuur van baksteen onder afgesnuit zadeldak (pannen); inrit onder houten latei met ingegrift jaartal 1838 en overspannen met een bakstenen rondboog.

Homogeen geheel.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne