Kasteelhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kasteelhoeve

Beschrijving

Voormalige kasteelhoeve, behorend tot het gesloten type, in de zijgevel van het woonhuis gedateerd Anno 1733 door middel van uitstekende baksteenkoppen onder een hartmotief, doch naderhand aangepast.

Overluifelde, heden gecementeerde inrijpoort naar het geplaveid erf. Eenlaags boerenburgerhuis van tien traveeën, met zadeldak en dakkapellen, daterend uit het tweede kwart van de 18de eeuw doch naderhand voorzien van een beraapte gevelbepleistering en een nieuwe breukstenen plint. Driedubbele fries van rechte en overhoekse muizentand. Twee rechthoekige deuren met negblokken en een mijtervormige latei met schild, van arduin. Kruiskozijnen van arduin. De achtergelegen aanhorigheden werden grotendeels verbouwd tot garages. Naast de schuur, een rondboogdeurtje met imposten en sleutel van zandsteen (18de eeuw).

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne