Achterhuis met traditionele kern

Beschrijving

Achterhuis van Oude Waag 7 met traditionele kern uit de tweede helft van de 16de of de eerste helft van de 17de eeuw, tot de huidige vorm verbouwd in opdracht van Louis Cnoops, naar een ontwerp van architect François De Vooght uit 1887.

Ontpleisterde bakstenen lijstgevel van drie traveeën en twee bouwlagen. De traditionele zandstenen rondboogdeur van het type "diamantpoortje' bleef behouden: omlijsting met diamantkopimposten en -sluitsteen en kwartholbeloop, uitlopend op ezelsoren. Gedicht, rechthoekig bovenlicht met kwartholle negblokken.