Neoclassicistisch burgerhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch burgerhuis gebouwd in opdracht van de heer Jacobs, naar een ontwerp door Franciscus De Wolf uit 1839. Van deze architect zijn in Antwerpen bouwprojecten teruggevonden uit begin jaren 1830 tot midden jaren 1850.

Rijwoning met enkelhuisopstand van drie traveeën en drie bouwlagen, oorspronkelijk onder een zadeldak. Van de oorspronkelijk bepleisterde en beschilderde lijstgevel, nadrukkelijk horizontaal geleed door entablementen, is het baksteenmetselwerk gedecapeerd, op een hardstenen plint. Registers van rechthoekige deur- en vensteropeningen, op de bovenverdiepingen gemarkeerd door geprofileerde, cordonvormende lekdrempels en fraaie ijzeren borstweringen. Het oorspronkelijk klassieke hoofdgestel met een houten kroonlijst op modillons is vernieuwd. Fraaie smeedijzeren inkomdeur in neorégencestijl uit de vroege 20ste eeuw.