Hoeve Hof ter Ham

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Hof ter Ham

Beschrijving

Gesloten hoeve uit einde 18de-begin 19de eeuw, reeds enige jaren buiten bedrijf; sedert circa 1968 is de herinrichting en verbouwing aan de gang.

Inrijpoort tot het erf opgenomen in de stalvleugel. Eenlaags boerenhuis van zeven traveeën onder vernieuwd zadeldak (mechanische pannen), met kern uit einde 18de eeuw. Grotendeels vernieuwd baksteenmetselwerk, met een behouden muurpand van Spaanse baksteen. Beluikte vensters met lateien en dorpels van arduin. Zandstenen deur met negblokken, consoles onder de gestrekte latei en bekronend vierkant bovenlicht.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne