Gesloten hoeve Hof ter Brugge

Beschrijving

Het "Hof ter Brugge" is een gesloten hoeve daterend uit het midden van de 18de eeuw. De inrijpoort is opgenomen in een dienstvleugel onder schilddak (pannen).

Bakstenen boerenhuis van zes traveeën met twee verdiepingen onder een zadeldak (pannen), op de deurlatei gedateerd 1844; rechthoekige vensters met lateien en lekdrempels van arduin en een rechthoekige deur met bekronende druiplijst en houten tussendorpel.

Karrenhuis getypeerd door vijf rondbogen van baksteen op vierkante pijlers met imposten.

Langsschuur van baksteen voorzien van zijpuntgevels met vlechtingen, schouderstukken van arduin en een inrijpoort onder houten latei ingeschreven in een bakstenen rondboog; de binnenplaats werd aanzienlijk verkleind door het bijbouwen van een recente stal tegen de langsgevel van de schuur.

Buiten het erf, alleenstaande aanhorigheid onder zadeldak (pannen) afgewerkt met vlechtingen en een topstuk van baksteen.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne