Afspanning Hof de Hoge Poort

Beschrijving

Het "Hof de Hoge Poort" is een voormalige afspanning, reeds vermeld in 1575. Heden boerderij. Boerenburgerhuis met één verdieping van zes traveeën, afgedekt met een zadeldak (pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw; voorgevel uitgewerkt als het aanpalend huis nummer 25, doch hier een daklijst van arduinen modillons en een rij van steigergaten met verbindend kordon. De inrijpoort met houten latei op arduinen stijlen van negblokken geeft toegang tot het geplaveide erf.

De haakse aanhorigheden worden geritmeerd door bakstenen rondbogen, die werden gedicht en waarin recentere muuropeningen werden aangebracht. Dwarsschuur onder zadeldak (pannen), met jaartal 1836 op een arduinen stijl, wijzend op de wederopbouw na brand.

Links rest een houten ankerbalk en de letterankertjes VDB. Zijgevels met aandak en vlechtingen.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne