Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Sint-Martens-Bodegem

Beschrijving

Kleine 19de-eeuwse langgestrekte hoeve gelegen op de hoek met de Wolsemstraat. De hoeve is opgenomen in het beschermde dorpsgezicht van Sint-Martens-Bodegem (datum besluit: 23-10-1981).

Ten zuiden boerenhuis van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag onder een geknikt pannen zadeldak. Beluikte rechthoekige muuropeningen met hardstenen dorpels. Rechthoekige deur met hardstenen omlijsting en bovenlicht met datering: "H KT/ 1871". Ten noorden aansluitend aan het boerenhuis aanhorigheid van vier traveeën met nieuwe poort en rechthoekige muuropeningen in een hardstenen omlijsting en laadvenster. Aansluitend de schuur onder een dak met verspringende hoogte.

Auteurs: Verwinnen, Katrien