L-vormige hoeve met langsschuur, gedateerd 1847

Beschrijving

Hoeve met een schuin ingeplant L-vormig woonhuis en stallen en een losstaand langsschuurtje ten noordwesten hiervan. De schuur is door middel van verheven baksteenmetselwerk in de puntgevel gedateerd "1847", toch pas geregistreerd op het kadaster in 1876.

Langsschuur met een rechthoekige houten poort onder een houten latei ingeschreven in een verdiept rondboogveld, in de puntgevel onder de datering is eveneens in verheven baksteenmetselwerk een hartmotief aangebracht. De woning en stallen zijn sterk verbouwd.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen Dilbeek, Afdeling VI (Schepdaal), 1876/11.

Auteurs: Verwinnen, Katrien