Gesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gesloten hoeve

Beschrijving

Gesloten hoeve met gebouwen van baksteen onder zadeldaken (pannen) gegroepeerd rondom een geasfalteerde binnenplaats.

Eénlaags boerenhuis van zeven traveeën afgedekt met een zadeldak (pannen, nok loodrecht op straat), opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw doch verbouwd in 1844, jaartal in baksteenkoppen aangeduid boven een kapel in de zijgevel.

Witgeschilderde en gecementeerde rechthoekige vensters in vlakke arduinen omlijstingen met sponning; arduinen steekboogdeur. Verhoging met een zolderverdieping is aan de gang.

In het verlengde, een langsschuur van baksteen met zadeldak (pannen); schuurpoort onder houten latei met bakstenen rondboog in de met vlechtingen afgewerkte zijpuntgevel.

De overige hoevegebouwen van baksteen met zadeldaken (pannen) zijn voorzien van arduinen deuren en houten kozijnramen; sommige verbouwd.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne