Boerenburgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenburgerhuis

Beschrijving

Boerenburgerhuis behorend tot een U-vormige hoeve uit de 19de eeuw. Ruim dubbelhuis van vijf traveeën met twee en een halve verdieping en schilddak (kunstleien). Witgeschilderde en bepleisterde baksteenbouw. Rechthoekige vensters met lekdrempels die een doorlopend kordon vormen op de bovenverdieping. Arduinen Louis XV-getinte spiegelboogdeur met zware druiplijst (hergebruikt materiaal van de verwoeste abdij van Affligem?). Bakstenen aanhorigheden met zadeldaken (pannen) voorzien van rechthoekige muuropeningen met houten lateien.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne