Hotel-restaurant Rally Sint-Christophe

Beschrijving

Voormalig hotel-restaurant zogenaamd "Rally St.-Christophe", zetel van de in hetzelfde jaar opgerichte confrerie Sint-Christoffel, die de jaarlijkse autowijding in Deurle organiseerde; gebouwd in 1926 in opdracht van A. De Meester de Betzenbroeck, grootgrondbezitter en voorzitter van een automobielclub van Mechelen. Langgestrekt gebouw in cottage-stijl gelegen tegenover de grote Leiekronkel. Bakstenen constructie met één bouwlaag boven een souterrain, onder geknikt zadeldak met dakkapellen met imitatievakwerk. Traditionele houten kozijnen met kleine roedeverdeling. Uitgebreid in 1936 naar ontwerp van architect A. Vermeulen, onder meer met overdekt terras met vensters geleverd door L. Aelterman en uitgevoerd door aannemer R. Claes (zie gevelsteen).

• VAN DEN HEEDE U., Confrerie Sint-Kristol te Deurle, in Heemkring Scheldeveld, Jaarboek XIII, 1984, p. 72-80.