Villa Jacqueline en Villa Elca

Beschrijving

Zogenaamd "Villa Jacqueline" en "Villa Elca". Aaneen gebouwde villa's in afgezwakte nieuwe zakelijkheid vermengd met art-deco-inslag, daterend van 1939. Geelbakstenen constructie met betonnen banden en zwarte geglazuurde tegels, onder één schilddak (pannen). Symmetrische gevelcompositie met inkompartijen op de uiterste hoeken, gekoppelde garagepoorten in de middentravee en brede om de hoek omlopende vensterregisters op de erker van de bovenverdieping. Uitgewerkte inkom op verhoogde begane grond met inspringende rechthoekige deur en afgeronde zijkanten en beglaasd erkertje met art deco glas in lood. Oculi en ovale vensters in de zijgevels.