Semigesloten hoeve

Beschrijving

Hoeve van het semigesloten type, voorheen met landbouwstokerij, ingeplant op de hoek van de straat met woonhuis en stokerijgebouw ten westen en in L-vorm gebouwde schuur en stallen ten oosten en ten zuiden van het verharde binnenerf met ijzeren toegangshek in de noordoosthoek.

Woonhuis van zes traveeën onder zadeldak (cementpannen, nok parallel aan de straat), in kern opklimmend tot de 18de eeuw, heden met nieuwe bakstenen erfgevel. Getoogde vensters met luiken. Sporen van vlechtingen in rechter zijpuntgevel.

Ten oosten, aan de straat palend gewit bakstenen wagenhuis en stal met blinde straatgevel onder zadeldak, brede rechthoekige poorten aan de erfgevel. In L-vorm aangebouwde schuur en stallen onder golfplaten dak, met doorrit naar de ernaast gelegen weilanden.

Ten westen, palend aan het woonhuis, voormalige stokerijgebouwen van baksteen, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. Erachter gelegen bakhuis.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen