Huis ter Minne

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis ter Minne

Beschrijving

Heden zogenaamd Huis ter Minne. Achterin gelegen boerenwoning (heden twee woningen) met omhaagd voorerf en boomgaard. Witgekalkte gevels op gepikte plint, vier en vier traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), voorheen balk boven de deur van nummer 240 gedateerd 1746. Nummer 238, vermoedelijk in de 19de eeuw reeds tot woonhuis omgevormde stallen met rechthoekige deur en vensters met wit- en groen geschilderde luiken. Nummer 240, oorspronkelijk woonhuis met in twee linker traveeën bewaarde houten kruiskozijnen met luiken voor de onderste opening en gedeeltelijk gedicht kruiskozijn of bolkozijn met kleine roedeverdeling in rechter travee. Rechts zijaandak met vlechtingen.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen