Eclectisch burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch burgerhuis

Beschrijving

Alleenstaand eclectisch burgerhuis met art-nouveau-elementen, daterend van 1909 naar ontwerp van architect H. Vaerwyck. Enkelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (leien en pannen, nok parallel aan de straat), met voortuintje afgesloten met een nieuw bakstenen muurtje. Voorgevelparement van witte en groene geglazuurde tegels op een arduinen plint. Gemarkeerd linker zijrisaliet met bekronende klokgevel met arduinen topstukken, rechthoekige poort en trapeziumvormige houten erker op de bovenverdieping. Rechthoekige benedenvensters onder ijzeren I-latei en steekboogvormige bovenvensters onder tweekleurige strek en waterlijst. Twee middelste deurvensters met fraai ijzeren balkon op consoles. Zijvensters met sgraffitopanelen in de borstwering en als fries onder de kroonlijst. Beraapte zij- en achtergevels.