Boerenwoning

Beschrijving

Boerenhuis met ommuurd voorerf en ijzeren ingangshek tussen vierkante gemetste hekpijlers. Begin 20ste eeuw herberg zogenaamd "In Den Groenen Boomgaard" en kruidenierswinkeltje. Woonhuis van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) tussen zijaandaken, in kern daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw. Thans beraapte 19de-eeuwse erfgevel op plint van imitatierotsblokken. Centrale rechthoekige deur en vensters in witgeschilderde vlakke omlijsting met imitatiesluitsteen; arduinen lekdrempels. Verankerde gewitte zij- en achtergevel op gepikte en gecementeerde plint. Links aangebouwde lagere stallen.

• VLERICK C., Herbergen te Eke voor 1925 met bijzondere aandacht voor de periode 1910-1925, in Heemkring Scheldeveld, Jaarboek XVIII, 1989, p. 191.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen