Beschrijving

Heden leegstaande hoeve met losse bestanddelen met woonhuis ten noorden, schuur en stallen ten oosten en bakhuis ten zuiden op het met gras begroeide erf. IJzeren toegangshek ten noorden, naast het woonhuis.

Boerenwoning van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), opklimmend tot de 18de eeuw, heden met voornamelijk 19de-eeuws voorkomen. Lichtgroen gekalkte gevels op gecementeerde plint. Erfgevel met rechthoekige vensters met houten lateien en luiken. Licht getoogde deur. Zijpuntgevels afgewerkt met vlechtingen.

Ten noorden, gewitte bakstenen schuur onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met grote poort en rechts ervan, aangebouwde stallen, sporen van linker zijaandak.

Oud bakhuis met gewitte gevels en aandak met vlechtingen, daterend uit de 18de eeuw.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen