Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen met woonhuis ten zuiden en grote schuur ten westen van ruim binnenerf, aan straatzijde en westzijde afgesloten met haag, toegankelijk via een eenvoudig ijzeren hek tussen vierkante gemetste hekpijlers onder pannen ezelsrug. Woonhuis van zeven en twee traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), in zijn huidige vorm daterend uit het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw. Verankerde gewitte erfgevel op grijsgeschilderde plint. Aflijnende getrapte daklijst. Rechthoekige deur en vensters met vernieuwd houtwerk. Ten westen, vernieuwde bakstenen dwarsschuur en stallen van acht traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat), in rechter zijpuntgevel op een gevelsteen gedateerd 1897. Korfboogpoort in vijfde travee en rechthoekig in het dak verhoogde inrijpoort in zevende travee.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen