• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Alleenstaand dorpshuis van de notarisfamilie Van Huffel, met omringende tuin, van de straat afgesloten door fraai ijzeren hekken op arduinen sokkel en inrijhek. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien), gebouwd in 1900 naar ontwerp van architect De Bakker (Deinze) op de plaats van een ouder huis, vermoedelijk een omgrachte hoeve. Heden grijsgeschilderde bakstenen gevels belijnd door arduinen banden en afgezet met dito hoekblokken. Licht getoogde vensters met roedeverdeling en nieuwe persiennes. Vernieuwde deur in nieuwe arduinen omlijsting. Aflijnende kroon- en tandlijst op klosjes. Links toegevoegde travee onder plat dak. In de voortuin links, rond bakstenen tuinpaviljoentje onder strooien kegeldak. Aangelegde tuin met vijver en betonnen brugje achteraan.