Beschrijving

Tussen de Leebeek en de grens met Ouwegem gelegen hoeve met losstaande bestanddelen gegroepeerd rondom een deels verhard erf met mestvaalt. Ten westen, woonhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), minstens daterend uit de 18de eeuw. Verankerde gewitte erfgevel op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters (19de-eeuws houtwerk) en één houten bolkozijn in linker travee. Rechthoekige deur onder houten latei met verzekeringsplaatje. Rechter zijpuntgevel met sporen van vlechtingen en aanbouwsel onder lessenaarsdak, met hoge schouw van bakoven (?). Recentere bakstenen schuur en stallen ten noorden.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen