Semigesloten hoeve 't Mieregoed

Beschrijving

Semigesloten hoeve, vermoedelijk gebouwd in de 18de eeuw op de plaats van of in de omgeving van het oude zogenaamde "Goed ter Mieren".

Achterin gelegen gebouwen op een met gras begroeid erf met ijzeren hek aan betonnen pijlers. Ten zuiden, woonhuis van oorspronkelijk vijf traveeën (+ twee later toegevoegde traveeën als verbinding met stallen ten westen) onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) naar verluidt daterend van 1764. Gewitte gevels op gecementeerde plint. Licht getoogde deur en beluikte vensters in vlakke omlijsting; vensters met sponning en kleine roedeverdeling in vierde travee. Blind venster in toegevoegde travee. Aflijnende bepleisterde geprofileerde daklijst. Linker zijpuntgevel met sporen van vlechtingen en beluikt venstertje met sponning.

Interieur met stucplafond en haard met houten schouwmantel met gecanneleerde pilasters en festoenen.

Ten westen, in L-vorm aangebouwde stallen met gewitte gevels onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met aflijnende getrapte daklijst. Ten oosten, gewitte schuur en stallen onder overstekend dakschild (pannen, nok loodrecht op de straat). Links, loodrecht ervoor gebouwd bakstenen stalletje. Ten oosten, erachter, gewit wagenhuis met twee korfboogpoorten en links toegevoegde berging met houten bebording. Rechts omlopende varkensstallen onder lessenaarsdaken.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen