Beschrijving

Oude omwalde site ten zuiden van de "dries", voorheen in het bezit van de Gentse Sint-Pietersabdij. Heden gerenoveerde hoeve met losse bestanddelen met woonhuis ten oosten, stallen ten zuiden en schuur ten westen een met gras begroeid erf.

Boerenwoning van vijf traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) op linker zijpuntgevel door muuranker gedateerd 1780. Bakstenen gevels (voorheen gewit) op gecementeerde plint. Aflijnende kwartholle daklijst. Rechthoekige vensters (nieuw houtwerk) met luiken en licht getoogde deur in beschilderde bakstenen omlijsting. Links aanleunende stallen.

Achtergevel met getrapte daklijst en opkamervenster in noordoosten.

Ten westen, gewitte dwarsschuur op gepikte plint, onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat). Erfgevel met ruime rechthoekige poorten.