• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Domein Kasteel van Olsene

Beschrijving

Schuin ingeplante hoeve op de hoek Grote Steenweg, ingebouwd tussen stallen van de hoeve, Grote Steenweg 17. Deels omhaagd erf met ijzeren hek aan betonnen pijlers.

Ten noorden langgestrekte vleugel met stallen, woonhuis en berging, respectievelijk vijf, vier en drie (?) traveeën onder verspringend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Woonhuis met okerkleurig gekalkte voorgevel op gecementeerde plint, getoogde vensters met beige- en bruin geschilderde luiken en rechthoekige deur met bovenlicht. Sporen van gedichte deur in linkse travee. Zichtbaar linker aandak met vlechtingen. Links stallen, in L-vorm aansluitend bij stallen van Grote Steenweg 17, met grote poort en getoogde deur; rondboognis met heiligenbeeldje bij de hoek. Mestvaalt ervoor.

Midden op het erf verschillende aanhorigheden, onder meer voederkot, stallen met duivenhok en bakhuis van het samengestelde type, tussen recente bouwsels.