Landhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis

Voormalig lustverblijf van de notarisfamilie Van der Eecken, gebouwd circa 1850 in boomrijke tuin.

Landhuis naar laat-classicistisch patroon, vijf traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (pannen, nok parallel aan de straat) met nokbekroning. Bepleisterde en beschilderde voorgevel op arduinen plint, gemarkeerd middenrisaliet van drie traveeën met aflijnende kolossale Ionische pilasters en geblokte hoekpilasters. Omlijste rondboogvormige deur en benedenvensters en rechthoekige bovenvensters op arduinen dorpels. Omlopend hoofdgestel en kroonlijst op klosjes. Beraapte zijgevels en eenvoudige bepleisterde achtergevel.

Links van het landhuis, voormalige stallen en koetshuis van gewitte baksteen, onder schilddak.

Bij de wal aan de straat, behouden ijskelder met vrij intact koepelgewelf en rechthoekige toegang, onder begroeide heuvel. In de tuin, gesculpteerde arduinen steen, naar verluidt een grenspaal afkomstig uit de wijk Leiehoek.