Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen met woonhuis ten westen, stallen ten noorden en ten zuiden en bakhuis ten oosten op met gras begroeid erf en boomgaard.

Woonhuis van acht traveeën onder zadeldak (pannen in plaats van stro, nok parallel aan de straat), gewitte gevels en gepikte plint, naar verluidt opklimmend tot de 17de of 18de eeuw en met behouden lemen binnenmuren. Rechthoekige deur en vensters met groene luiken.

Aan de straat gelegen bakhuis van het samengestelde type, met aandak en vlechtingen, opklimmend tot de 18de eeuw. Gewitte gevels onder zadeldaken (pannen, nok loodrecht op de straat) met onder meer houten bolkozijn in noordgevel, zolderluik boven de oven en aangebouwde stallen onder lessenaarsdak aan zuidzijde.

• WIELEMUNS F. & DE KEYSTER L. 1989: Ovenburen te Zulte, in Bijdragen tot de geschiedenis en de folklore van Zulte, 7-19.