erfgoedobject

Hoeve Te Scotelmans

bouwkundig element
ID
38284
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38284
Dit erfgoedobject heeft geen erfgoedwaarde meer. De erfgoedwaarden waarom we het object opnamen in de inventaris, zijn niet meer aanwezig, bijvoorbeeld door verbouwing of sloop.

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Te Scotelmans
    Deze vaststelling was geldig van tot

Beschrijving

Hoeve voorheen zogenaamd "Te Scotelmans". Reeds vermeld in 1417. In de 17de eeuw eigendom van de adellijke familie Amman en in de tweede helft van de 18de eeuw van della Faille, baron van Nevele. Op de zuidkant van de straat gelegen hoeve met losstaande bestanddelen. In 1985 naar de straat gericht boerenhuis vervangen door een nieuw woonhuis. Behouden bakhuis gelegen vlak naast de bakstenen hekpijlers. Gewit bakhuis op gepikte plint van het samengestelde type. Puntgevels van de voorhal afgewerkt met vlechtingen, oven nog aanwezig.


Bron: BOGAERT C. & LANCLUS K. 1991: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Gent, Kantons Deinze - Nazareth, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 12n3, Brussel - Turnhout.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoeve Te Scotelmans [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/38284 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.