• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoevegebouwen

Beschrijving

Mooi ingeplante hoevegebouwen in omhaagd erf, gelegen op het einde van een onverharde populierendreef, in het verlengde van de Kasteeldreef. Omhaagd erf met boomgaard toegankelijk via een ijzeren hek tussen overhoeks geplaatste geschilderde bakstenen pijlers met bolornament, en flankerende gesnoeide buxus.

Ten westen, woonhuis van zeven traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Verankerde, witgekalkte erfgevel op gepikte plint met behouden houten bolkozijnen met roedeverdeling en luiken. Rechthoekige deur in vlakke gecementeerde omlijsting in de derde travee. Armpomp voor het huis.

Ten noorden, haaks voor het woonhuis ingeplante gewitte bakstenen schuur en stallen onder zadeldak (pannen), centrale rechthoekige doorrit. Aalpomp voor de eerste travee.

Ten oosten, gewit bakhuis van het samengestelde type onder pannendakjes (nok loodrecht op de straat), naar het huis gerichte geveltop met houten bebording.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen