Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen gelegen in de bocht van de straat met ruim, gedeeltelijk omhaagd en omgracht erf toegankelijk via een nieuw ijzeren hek tussen geschilderde vierkante bakstenen pijlers. Gracht gedeeltelijk verbreed tot vijver.

Ten noordwesten, woonhuis van acht traveeën onder overstekend zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), daterend uit de tweede helft van de 18de eeuw. Verankerde gewitte erfgevel op gecementeerde plint. Rechthoekige vensters op dorpels met tegels en voorzien van luiken. Vernieuwd houtwerk. Korfboogdeurtje en behouden houten kruiskozijn in tweede travee (weefkamer?). Korfboogdeurtje in beschilderde bakstenen omlijsting in vierde travee. Overstekend dakschild op uitgesneden modillons. Linker zijpuntgevel met sporen van vlechtingen, korfboogvormig zolderluik en drie korfboogdeuren (middelste gedeeltelijk gedicht) van de stallen. Gedeeltelijk vernieuwde rechter zijpuntgevel met korfboogdeurtje met sponning en duimen. Aangebouwde aardappelkelder. Eveneens aangebouwde stallen onder lessenaarsdak aan de achtergevel.

Interieur met behouden balkenzoldering en haard.

Ten zuidwesten, het woonhuis ingeplante schuur met stallen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), oude kern minstens opklimmend tot de 18de eeuw (bewaarde aandaken met vlechtingen). Rechter travee gedeeltelijk verhoogd met vernieuwde bakstenen voorgevel en opgetrokken dakschild. Oorspronkelijk behouden linker zijaandak van hoge tuitgevel met vlechtingen en korfboogvormig zolderluik.

Ten noorden, voor het woonhuis, ruim bakhuis van het samengestelde type met gewitte gevels onder afzonderlijke zadeldaken. Behouden houten deur met ijzeren beslag.