Brouwerij De Muynck

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Brouwerij De Muynck

Beschrijving

Voormalige brouwerij De Muynck, stopgezet in 1915. Voormalig brouwershuis met vernieuwde voorgevel doch oudere kern (19de eeuw ?) nog zichtbaar in de linker zijpuntgevel met vlechtingen en gedichte oculus en de geprofileerde band onder de kroonlijst van de gewitte achtergevel.

Rechts van het huis verleent een ijzeren hek toegang tot de binnenkoer met links en rechts, straat ingeplante voormalige brouwerijgebouwen en wagenhuizen met gewitte gevels op gepikte plint, onder schilddak (pannen). Rechter vleugel met grote rondboognissen en eerste travee verbouwd tot woonhuis (nummer 14) met puntvormig dakvenster in de voorgevel en aangebouwde rechter travee onder lessenaarsdak.