Villa en bedrijfsgebouw van Speelgoed Beeusaert

Beschrijving

Directeurswoning en bedrijfsgebouw van "Speelgoed Beeusaert", een fabriekje van kartonnen speelgoed, opgericht in 1921, productie stopgezet in 1989.

Achterin een voortuin met ijzeren hek gelegen villa van circa 1905. Volgens een oude prentbriefkaart samen met de flankerende villa's zogenaamd "Les Villas", voorzien van voortuintjes met een doorlopende afsluiting. Nu met klimop begroeide bakstenen villa in neotraditionele stijl met twee bouwlagen onder mansardedak (leien, pannen) met twee dakvensters onder puntgeveltjes. Gebogen bovenvensters en rechthoekige benedenvensters met nieuw raamwerk. Geaccentueerde middentravee voorheen met deur.

In achterbouw, tot aan de Leieoever, fabrieksgebouwen van circa 1921 met drie bouwlagen en plat dak.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen