Raadhuis ontworpen door G.J. Callens

Beschrijving

Voormalig zogenaamd "Raadhuis", gebouwd in 1941 naar ontwerp van architect G. J. Callens in nieuwe zakelijkheid. Blokvormige bakstenen constructie met twee bouwlagen onder verspringende platte daken. Straatgevel met twee tegenover elkaar verspringende traveeën met onderbouw met horizontaliserend venster en portaal en eerder verticaal gerichte bovenverdieping met smalle afgelijnde vensters. Contrasterende expressieve decoratie door het balkon, de waterspuwers en oorspronkelijk ook het monumentaal arduinen Raadhuis-opschrift (verstopt achter paneel).

• DEVOS P., De gemeentehuizen van Oost-Vlaanderen, Gent, 1982, p. 221-224.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen