Steegbeluik

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Steegbeluik

Beschrijving

Steegbeluik met open doorgang op straatbreedte. Vrij homogene bebouwing met overwegend typische arbeidershuizen uit de tweede helft van de 19de eeuw: twee en een halve bouwlaag en twee traveeën in repeterend schema. Bakstenen gevels geritmeerd door licht geloogde vensters op de bovenverdieping, blind in de deurtravee.

Nummers 28-30: Verankerd en gecementeerd diephuis met puntgevel uit de 17de eeuw, heden opgesplitst in een tweegezinswoning; drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Aangepaste rechthoekige muuropeningen: op de begane grond van rolluikkasten voorzien. Geveltop met twee zijlichten, erboven middenluik met geprofileerde posten en balkgat.

Nummers 46 en 48: Gecementeerd, bij nummer 46 gewijzigde muuropeningen, nummer 48 bestaat uit drie traveeën.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde