Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Hoeve met kern uit de eerste helft van de 19de eeuw (?), wat afgelegen van de weg. Zadeldak (nok loodrecht op straat, Vlaamse pannen). De voorgevel werd volledig gewijzigd, de achtergevel behield zijn stijl- en regelwerk, thans met bakstenen vullingen, op een stoel van silexblokken.

Aanvullende informatie

De hoeve stond al weergegeven op het primitief kadaster (1827) als eigendom van Laurent Cluyten. Eind 19de eeuw werd een deel ten noorden van het huidige langgestrekte volume gesloopt.

• Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Primitief kadaster Voeren, afdeling II (Teuven), sectie A, 1827.
  • Kadasterarchief Vlaams-Brabant, Mutatieschetsen en bijhorende mutatiestaten Voeren, afdeling II (Teuven), 1885/11.