Woning met dienstgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woning met dienstgebouw

• is aangeduid als beschermd monument Woning met dienstgebouw

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern Teuven

Beschrijving

Langgestrekt gebouw, thans café, bestaande uit twee delen: de vijf linker traveeën vormden waarschijnlijk voorheen het woonhuis, hebben een hoger dak en zijn mogelijk ouder dan de vijf rechter traveeën, een voormalig dienstgebouw (?). Witgekalkte bakstenen gebouwen van twee bouwlagen onder zadeldaken (Vlaamse pannen), het linkse gedeelte daterend uit eind 18de, begin 19de eeuw, het rechtse gedeelte uit de 19de eeuw. Rechthoekige vensters in houten omlijsting met sponningbeloop; bakstenen ontlastingsboog; enkele vensters der benedenverdieping zijn gewijzigd. Lage bakstenen korfboogpoort, aangepast als venster.