Stadswoning De Borcht

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning De Borcht

Beschrijving

Traditionele manke trapgevel (drie en zeven treden, overhoeks topstuk) met jaarankers 1556, heden gecementeerd en beschilderd; twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op de straat).

Verankerde voorgevel met aangepaste rechthoekige vensters op beschilderde lekdrempels (19de-eeuws). Tweeledige top gemarkeerd door kordonlijsten, op de eerste geleding onderbroken voor groter middenluik met latei op korbeeltjes; erboven houten luikgat en overhoeks topstuk van zandsteen. Begane grond met pui uit de tweede helft van de 19de eeuw, heden gedeeltelijk gewijzigd.

Auteurs: Eeman, Michèle; Mondelaers, Lydie; Kennes, Hilde