Gemeentehuis van Sint-Pieters-Voeren, school en onderwijzerswoning

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis en -school met onderwijzerswoning. Bakstenen diephuis van twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), drie traveeën in de voorgevel (dubbelhuisopstelling) en vijf in de zijgevel, daterend van circa 1874. De voorgevel is een puntgevel met gekorniste geveltop waarbinnen een hardstenen oculus. Getoogde muuropeningen, in de voorgevel in een hardstenen omlijsting, in de zijgevels van baksteen. Gedenkstenen voor de overledenen der beide wereldoorlogen aan weerszijde van de deur.

• S.N., Heemkring Voeren en Omstreken, Architectuur in Voeren en Omstreken. 1794-1914, Voeren, 1989.