Gemeentehuis van Remersdaal, gemeenteschool en onderwijzerswoning

Beschrijving

In 1863-1864 gebouwd naar ontwerp van de architect C.C.Halin. Langgestrekt gebouw bestaande uit twee enkelhuizen, elk vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit eind 19de - begin 20ste eeuw.

Bakstenen gebouw, voorzien van bakstenen vensters, rondboogvormig op de benedenverdieping, getoogd op de bovenverdieping. Rondboogdeuren in een hardstenen omlijsting. Tussen beide deuren een gedenkplaat voor de soldaten van de Eerste Wereldoorlog; links, een gedenkplaat van de Sint-Truidense burgerwacht, een erkentelijkheidsbetuiging, daterend van onmiddellijk na de Eerste Wereldoorlog.

• S.N., Heemkring Voeren en omstreken, Architectuur in Voeren en Omstreken. 1794-1914, Voeren, 1989, pagina 4.