• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpskern 's Gravenvoeren

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern 's-Gravenvoeren

Beschrijving

Breedhuis van drie traveeën en één poorttravee, en twee bouwlagen onder zadeldaken, op de sluitsteen van de poort gedateerd 1783. Witgekalkte bakstenen gevel in sobere Lodewijk XVI-stijl. Verhoogde begane grond; beschilderde breukstenen plint met kalkstenen keldergat. Rechthoekige muuropeningen in een geprofileerde kalkstenen omlijsting met dunne druiplijst. Korfboogpoort in een kalkstenen omlijsting met afgedekte sluitsteen en hogervermelde datering.

Op de achtergevel een gevelsteen met wapenschild en opschrift: VALE DUX/ H.J.B. DEL VAUX - DOBELSTEIN.1839 (genoteerd circa 1960). Een haaks dienstgebouw behield een gedeelte van zijn stijl- en regelwerk.

• NIJSSEN J., Manuscript Voerense percelen, 1992.