Huis De Posthoorn

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis De Posthoorn

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpskern 's Gravenvoeren

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern 's-Gravenvoeren

Beschrijving

In de 18de eeuw het oude posthotel. Het huis werd in 1934 gesplitst. Thans café. In het verbouwde gedeelte, de gevelsteen met voorstelling van een posthoorn en opschrift 17.CORNET.77. Sterk aangepast burgerhuis, dat alleen in de kleine, rechthoekige bovenvensters met sponningbeloop en duimen de sporen behield van zijn oude kern.

• WAELBERS C., 's Gravenvoeren. Wegen-paden-plaatsnamen-gehuchten-huizen-kruisen-bomen, in Heem, 3, 1959, 4-5, pagina 8-11.