Dienstgebouw van hoeve

Beschrijving

Dienstgebouw (?) van een hoeve uit de eerste helft van de 18de eeuw. Bakstenen gebouw van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Gesmeed ijzeren muurankers met krullen. Resten van een plint van silexblokken. Een bolkozijn met gekoppelde ontlastingsboogjes en een klein rechthoekig venster, beide in houten omlijsting met sponningbeloop. Gewijzigde deur. Linker zijgevel met aandak en vlechtingen; hier werd in een latere periode een bakhuis aangebouwd. Recente rechter zijgevel met hergebruikt houten kozijn en oude plint van silex.