• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Altenbroek en Voervallei met omgeving

Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, de oude kern daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw, de gebouwen gelegen aan een onregelmatig gevormd erf.

Ten noorden, het woonhuis: dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Alleen de benedenverdieping is oorspronkelijk: kalkstenen breuksteen op gecementeerde plint, voorzien van rechthoekige kalkstenen muuropeningen, de vensters oorspronkelijk beluikt.

Ten westen, stal van anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen), waarvan de voorgevel in stijl- en regelwerk bewaard bleef, op een hoge stoel van silexblokken; de vullingen zijn van recent materiaal. Rechthoekige houten muuropeningen.

Een schop onder zadeldak (Vlaamse pannen) verbindt dit gedeelte met een recenter dienstgebouw in het midden van het erf.