Boerenwoning van 1765

Beschrijving

Boerenhuisje met kleine voortuin gelegen in een bocht van de straat. Eénlaags dubbelhuis van vijf traveeën van verschillende breedte onder een zadeldak (mechanische pannen, nok loodrecht op straat), door middel van muurankers in de zijpuntgevel gedateerd 1765. Tijdens de 19de en de 20ste eeuw aangepaste voorgevel met gecementeerd en wit en zwart beschilderd parement. Beluikte rechthoekige vensters, prettig beschilderd. Klein venstertje links. Oorspronkelijk steekboogdeurtje in een beschilderde omlijsting met bekronend druiplijstje en gecementeerde guirlande. Bewaard linker aandak en vernieuwd rechts.

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle