Gesloten hoeve uit 1714

Beschrijving

Hoeve, gedateerd 1714 door middel van muurankers op de woonhuisgevel. Het erf is niet toegankelijk. Inrit via een rechthoekige poort onder metalen latei in het rechtse gedeelte onder schilddak (Vlaamse pannen); dit gedeelte heeft een gewijzigde ordonnantie.

Woonhuis van het dubbelhuistype, vijf traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak. Witgekalkte bakstenen gevel op een gepikte plint (waarschijnlijk silexblokken); verhoogde begane grond. Gesmeed ijzeren muurankers. Links een mergelstenen hoekband. Rechthoekige beluikte vensters, de twee linkse uit het begin van de 19de eeuw in een vlakke, kalkstenen omlijsting, de twee rechtse uit het midden van de 19de eeuw met hardstenen latei en lekdrempel. Drie zoldervenstertje in een geprofileerde houten omlijsting. Rechthoekige deur in een vlakke, kalkstenen omlijsting; 19de-eeuws houtwerk; bovenlicht met diefijzers.

Zijgevels met aandak (rechts) en gewijzigde dakhelling links; muurvlechtingen, gesmeed ijzeren muurankers, uilengaten. Twee later aangebrachte vensters onder houten latei.