Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Oorspronkelijk langgestrekte hoeve, thans U-vormig door toevoeging van twee bakstenen dienstgebouwen in de tweede helft van de 19de eeuw. Alleen de erfzijdegevel behield zijn oorspronkelijk 17de- of 18de-eeuws uitzicht, de andere gevels zijn recenter.

Woonhuis en stal in één gebouw van zeven (?) traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen). Witgekalkt stijl-en regelwerk met bakstenen vullingen. Het ankerbalkgebint is voorzien van vier regels. Onderkeldering in de vierde en vijfde travee. Rechthoekige houten muuropeningen. Rechtse travee van baksteen, voorzien van gesmeed ijzeren muurankers, een houten luik en een rechthoekige halfdeur in een kalkstenen omlijsting.